måndag 23 mars 2009

Leverbiffar 4 port

Ca 400 g ungnötlever
4 medelstora potatisar
1 äpple
ev. 1 gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
margarin att steka i

Skölj levern. Skär bort hinnor och blodkärl.
Skala potatisen och äpplet. Finfördela alla ingredienser utom margarinet i en matberedare. Smaksätt smeten med salt och peppar.
Låt margarin bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ner smeten med en matsked i stekpannan. Stek på båda sidorna i inte allt för stark värme.
Låt biffarna eftersteka i lite mjölk eller lägg upp de färdigstekta biffarna på ett fat, vispa ur pannan med lite vatten och red med vetemjöl utrört i lite vatten. salta och peppra såsen.

Servera biffarna med kokt potatis, riven vitkål blandad med lingonsylt och ev. stekta lökringar.

Inga kommentarer: