fredag 13 mars 2009

Kokoskyckling 2 port

2 kycklingfiléer
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
1 gul lök

½ röd paprika
½ burk kokosmjölk
½ msk färsk riven ingefära
½ tsk gurkmeja
1/4-1/2 tsk sambal oelek
½ hönsbuljongtärning
1 dl creme fraiche

Dela kycklingfiléerna. Bryn kycklingen. Salta och peppra. Låt kycklingen eftersteka 15-20 minuter.
Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan.
Fräs löken någon minut i en gryta, lägg i paprikan.
Häll i kokosmjölken och creme fraichen.
Tillsätt ingeföra, gurkmeja, sambal oelek och buljongtärningen.
Låt såsen koka upp och lägg sedan i kycklingen. Låt allt bli genomvarmt.
Servera med ris.

Inga kommentarer: