måndag 4 april 2011

Recept kycklingwok 2 pers

150 g kycklingkött
2 tsk soja
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
10 cm purjolök
½ paprika
1 morot
1 palsternacka
2 tsk semafrön
1 msk olja
1 krm salt
1 msk sweet chilisås

1. Skär kycklingköttet i tunna strimlor
blanda soja, ingefära och pressad vitlök i en bunke. Lägg ner kycklingköttet i skålen och rör om.
2. Skölj och ansa grönsakerna. Skala rotsakerna. Skär allt i tunna strimlor.
3. Värm en wok eller stekgryta på på hög värme. Lägg ner sesamfröna och rosta tills de har fått lite färg. Rör hela tiden. Obs! Det går snabbt. Häll upp fröna på ett fat och ställ t sidan.
4. Värm oljan i woken eler stekgrytan lägg i kycklingköttet och woka köttet 3-5 minuter tills det är genomstekt. Rör hela tiden.
5. Ta upp köttet på ett fat och ställ åt sidan.
6. Lägg ner rotsakerna och grönsakerna och woka 3-5 minuter under omrörning.
7. Lägg tillbaka kycklingen i woken .
8. Tillsätt salt, sweet chilisås och rör om. Värm woken.
9. Strö över rostade sesamfrön.
Servera med kokt ris eller nudlar.

Inga kommentarer: