fredag 1 februari 2008

Recept baconfrestelse

Baconfrestelse

ca 4 potatisar
1 gul lök
½ pkt bacon
1 dl vispgrädde
1-2 dl mjölk
margarin
ströbröd

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala potatis och lök och skär i tunna skivor (potatisen kan även rivas grovt på rivjärn).
3. Stek baconet. Om du vill ha mildare löksmak, fräs även löken i litet av margarinet.
4. Varva potatis, lök och bacon i en smord form. Det översta och nedersta lagret ska vara potatis.
5. Häll på grädden och litet av mjölken. Värm det gärna i micron först så blir gräddningstiden kortare.
6. Strö på ströbröd och lägg små margarinklickar på.
7. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 min. Häll på resten av mjölken mot slutet av gräddningstiden.

Janssons frestelse:
Byt ut baconet mot 3-4 ansjovisfiléer (får ej stekas).