fredag 22 februari 2008

Pizza

Deg:
2 dl fingervarmt vatten
1 msk olja
½ tsk salt
½ pkt jäst
4-5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Häll i vatten, olja och salt i en skål.
Smula i jästen och rör med en träsked tills jästklumparna har löst upp sig.
Tillsätt mjölet, lite i taget tills degen är som en klump i skålen.
Ta upp degen och platta ut den till en stor eller två portionspizzor direkt på bakplåtspappret.
Låt bottnarna jäsa medan du förbereder fyllningen.

Fyllning:
1 dl krossade tomater
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 dl skinka
ev. 1 dl champinjoner eller 2 ananasringar
1 dl riven ost

Skär skinkan i strimlor.
Riv osten.
Bred ut krossade tomater på pizzabottnen. Lämna 1 cm kant runt om pizzan. Krydda med salt, peppar och oregano.
Lägg skinka och champinjoner på pizzan.
Lägg till sist på osten.
Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10-15 min.