tisdag 9 november 2010

Pizza 2 pers

Deg:

2 dl fingervarmt vatten

1 msk olja

2 krm salt

½ pkt jäst

4-5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 dl krossade tomater

1 krm salt

Peppar

1-2 tsk oregano

100 g strimlad skinka

100 g riven ost

Ev. 1 ananasring eller 1 dl champinjoner



Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Smula jästen i en bunke.

Blanda ner vatten, olja och salt med jästen och rör tills jästen löst sig.

Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen smidig.

Forma pizzorna enligt instruktionerna nedan. Låt dem jäsa medan du förbereder fyllningen.

Bred på krossade tomater, salt, peppar och oregano. Fördela skinka och ost över pizzorna och lägg till sist dit svamp eller ananas.

Utbakning av pizza:

Långpannepizza: Häll ut degen på ett bakplåtspapper och tryck ut den med mjölade händer till en jämn kaka över hela plåten.

Portionspizzor: Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda den lätt och dela degen i två lika stora delar. Forma varje del till en rund bulle. Kavla eller tryck sedan ut bullen till en pizza direkt på bakplåtspapper.

Calzone: Dela degen i två delar. Rulla en rund bulle av varje degbit och kavla ut bulklen till en rund pizza. Flytta över rundeln till en plåt. Bred på fyllning på halva pizzan och vik över den andra halvan. Rulla ihop kanterna och tryck till.

Inga kommentarer: