onsdag 19 mars 2008

Matgäster

Elever från åk 8 har valt extra hemkunskap som elevens val under fyra veckor. De två första lektionerna hade temat "Husmanskost".















Den första lektionen ägnades åt planering och gruppen kom snabbt överens om att de skulle bjuda in matgäster, varsin mor- eller farförälder. Menyn specialsyddes sedan efter den tilltänkta gästen.


På den andra lektionen var det dags för skarpt läge. Eleverna hade exakt en timme på sig att laga maten innan gästerna dök upp. Det bjöds på palt, pannkaka, renskav och köttgryta. Alla matgäster verkade nöjda och belåtna. Åttorna var stolta över sitt arbete och alla grupper hade lyckats med sin mat.






























Eleverna lärde sig också en hel del under lektionen, några exempel var att det är viktigare än man kan tro att ha en fin dukning.

Det gäller att ha all mat, även efterrätten, färdiglagad när gästerna kommer,det är ingen hit att börja laga efterrätten när gästerna har ätit färdigt.

Inga kommentarer: