onsdag 6 oktober 2010

Kebabbiffar 2 pers

150 g köttfärs


1 tsk potatismjöl

1 msk vatten

½ tsk salt

½ krm svartpeppar

1 krm spiskummin

½ msk råriven gul lök

½ pressad vitlöksklyfta

1 msk margarin



1. Blanda köttfärsen med potatismjöl, vatten, salt och kryddor. Tillsätt lök och vitlök. Blanda färsen väl.



2. Fukta en skärbräda och händerna med kallt vatten. Forma färsen till bollar, stora som pingisbollar. Platta till bollarna lätt och lägg dem på skärbrädan.



3. Smält margarinet i en stekpanna på medelstark värme och låt det bli ljusbrunt. Lägg biffarna i stekpannan. Bryn dem på båda sidorna.



4. Häll på ½ dl vatten, sänk värmen och låt biffarna eftersteka tills de är genomstekta och all sky har kokat in, ca 5 min.



Servera med kokt ris eller cous cous, tacosalsa och en grönsallad.

Inga kommentarer: