Chokladmousse med hallon och citronmeliss 18 port
600 g mörk choklad
9 dl vispgrädde
3 äggulor
50 g smör
Gör så här:
1. Hacka chokladen.
2. Vispa grädden i en bunke. Vänd ner äggulorna i grädden.
3. Smält smöret.
4. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg chokladen i en bunke som du ställer ovanpå kastrullen med det kokande vattnet = vattenbad. Rör så att chokladen smälter. Passa så att det inte kommer vattenstänk i chokladen, då blir den grynig.
5. Blanda ner det smälta smöret i chokladen.
6. Vänd ner chokladblandningen i den vispade grädden.
7. Häll upp smeten i små glas eller portionsskålar. Ställ in i kylen.
8. Innan serveringen dekoreras moussen med hallon och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar