onsdag 30 maj 2012

Åttornas vårlunch Dessert

Chokladmousse med hallon och citronmeliss 18 port

600 g mörk choklad

9 dl vispgrädde

3 äggulor

50 g smör



Gör så här:

1. Hacka chokladen.

2. Vispa grädden i en bunke. Vänd ner äggulorna i grädden.

3. Smält smöret.

4. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg chokladen i en bunke som du ställer ovanpå kastrullen med det kokande vattnet = vattenbad. Rör så att chokladen smälter. Passa så att det inte kommer vattenstänk i chokladen, då blir den grynig.

5. Blanda ner det smälta smöret i chokladen.

6. Vänd ner chokladblandningen i den vispade grädden.

7. Häll upp smeten i små glas eller portionsskålar. Ställ in i kylen.

8. Innan serveringen dekoreras moussen med hallon och citronmeliss.



Inga kommentarer: